KOEDIJK/TUITJENHORN - In de derde klasse B heeft Koedijk op het nippertje een zege weten te behalen op SV De Rijp. Minder verging het Alcmaria Victrix dat onderuit ging bij Hollandia T.

Koedijk herstelde zich van de 1-0 nederlaag die men vorige week leed bij Hugo Boys, maar de ploeg van trainer Jeroen Bommels moets er wel voor knokken. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door Luc Wagenaar, maar binnen vijf minuten was het alweer gelijk. Na de rust zorgde kevin van londen voor een herniuwde voorsprong. SV De Rijp dat al eerder een strafschop had gemist, had bij een tweede poging meer geluk en zodoende leek het duel op een puntendeling te eindigen. In de uiterste slotfase wist Sven Koopmans de geel-zwarten alsnog een driepunter te bezorgen: 3-2.

Alcmaria Victrix bleek zondagmiddag op De Kuil niet opgewaasen tegen Hollandia T waar de eerste twee doelpunten vanaf de strafschopstip kwamen. Nick Kuipers scoorde vanaf elf meter voor de thuisploeg en Dimaggio Senchi deed dat namens de gasten. Kort voor rust maakte Kuipers op fraaie wijze zijn tweede van de middag. De beslissing viel tien minuten voor tijd toen Nick Burger de bovenhoek vond: 3-1.