SCHERMERHORN – Als er zondag geen gekke dingen gebeuren dan is Sporting S zeker van lijfsbehoud. De ploeg van trainer/coach Milton Macnack leek zich te mogen opmaken voor de nacompetitie, maar afgelopen maandag maakte de KNVB bekend dat er dit jaar geen nacompetitie tussen de vierde en vijfde klasse zal zijn.

De KNVB besloot door de opengevallen plekken volgend seizoen om de nacompetitie te schrappen. Een mooie opsteker voor de ploegen die zich hadden geplaatst voor de nacompetitie. Waar de nummers 11 en 12 van de vierde klassen zich dus zonder overwerk hebben gehandhaafd zijn de vijfdeklassers die zich mochten opmaken voor het toetje zeker zijn van promotie.

Alleen als Sporting S zondag ruim verliest en hekkensluiter Duinrand S met een hele hoge score wint dan is de ploeg uit Schermerhorn gedegradeerd. Naast een voorsprong van drie punten heeft de ploeg ook een vele malen beter doelsaldo (-48 om -78). Bij ieder ander resultaat is Sporting S ook volgend jaar vierdeklasser.

‘Eerst zondag nog even’, wil Milton Macnack nog niet op de zaken vooruitlopen. ‘Maar inderdaad, als er geen gekke dingen gebeuren, zijn we nog steeds vierdeklasser volgend seizoen. Ondanks een lastig seizoen hebben we dan toch onze doelstelling gehaald.’

De kans dat andere nacompetitieschema's worden aangepast bestaat, maar dit zal pas na de laatste speelronde duidelijk worden.