AMSTERDAM – De KNVB heeft besloten om ‘t Knooppunt te royeren. Nadat de gemeente Amsterdam vanwege het integriteitsrisico eerder al besloot de club de toegang tot het het gebruik van sportaccommodaties in de hoofdstad, beslist de bond nu dat het lidmaatschap van de zaalvoetbalvereniging met onmiddellijke ingang wordt opgezegd.

‘Na een zorgvuldige afweging van de belangen van de vereniging en de gevolgen voor de vereniging en haar leden, is het bondsbestuur tot het besluit van het opzeggen van het lidmaatschap gekomen.’ laat de KNVB in een reactie weten. Het bondsbestuur oordeelt dat de vereniging vanwege een integriteitsrisico, naar voren gekomen uit een integriteitsonderzoek van de gemeente Amsterdam bij ‘t Knooppunt, de belangen van de KNVB en de voetbalsport in het algemeen schaadt.

De beslissing van de KNVB heeft ook gevolgen voor de Eerste Divisie en de Topklasse. Daarin speelden het tweede en derde elftal. Die plekken zullen niet worden opgevuld.

Zeemacht
Doordat ‘t Knooppunt is geroyeerd kwam er een plek vrij in de Eredivisie zaalvoetbal. Die plek wordt ingenomen door Zeemacht. De Helderse formatie greep vorig seizoen nét naast promotie, maar mag dus alsnog op het hoogste niveau uitkomen.

Indeling Eredivisie: FC Eindhoven, FC Marlène, Futsal Apeldoorn, Groene Ster, Hovocubo, TPP, Tigers Roermond/Yildrim Group, ZVV Volendam, White Stones, ZVV Eindhoven, Zeemacht, ASV LEBO.

Het speelschema zal een dezer dagen bekend worden gemaakt.