REGIO – In de Derde Klasse B van het zondagvoetbal leden SV Koedijk en Alkmaarsche Boys een ruime nederlaag. Competitiegenoten Egmondia en VV Bergen wisten te zegevieren.

Vitesse’22 – SV Koedijk 6-0
In Castricum keek SV Koedijk na iets meer dan een minuut spelen al tegen een 1-0 achterstand aan. In de achtste minuut verdubbelde Vitesse’22 de voorsprong. ‘Daarna hebben wij, maar ook zij natuurlijk, nog een paar kansjes gehad’, zei Roy Rowinkel na afloop.

Twintig minuten na rust wist Vitesse’22 voor de derde keer te scoren. Hierna liep het makkelijk uit naar 6-0. ‘Zij waren de betere ploeg en dat was in de stand duidelijk te zien.’

Egmondia – RKAV Volendam 1-0
‘Ik ben onwijs blij’, zei Jos Mouwes na afloop. De blijdschap was logisch gezien de 1-0 overwinning die Egmondia in eigen huis boekte tegen RKAV Volendam. De eindstand stond na zo’n twee minuten al op het scorebord toen Justin Recourt met een fraaie treffer voor de 1-0 zorgde. ‘Daarna hebben we 88 minuten lopen te verdedigen tegen een ploeg die voetballend beter is.’

De manier waarop de Egmonders de zege over de streep trokken was goed om te zien. ‘Met passie, kousen naar beneden en de mouwen omhoog hebben we het verdedigd. Ik ben er heel tevreden over’, vervolgde Mouwes. Dit hadden we een beetje nodig. We speelden vandaag met het mes tussen de tanden, ik ben heel trots. Dit is waar we mee door willen.’

Vrone – VV Bergen 0-1
Op bezoek bij Vrone boekte Bergen een 0-1 zege. ‘Het was een wedstrijd die het publiek vast snel wilt vergeten, want mooi voetbal was ver te zoeken’, zei Lars Kraakman na afloop. ‘We hebben gezorgd voor een goede organisatie, waarbij we wilden profiteren van een moment om direct de diepte te kunne zoeken. Met een speler als Noah (Robles, red.) is dat een wapen, wat vandaag goed heeft uitgepakt.’

In Sint Pancras zorgde Noah Robles na achttien minuten voor de 0-1. Twee minuten later kreeg Bergen een penalty en moest Vrone met tien man verder. Stijn Vrasdonk mistte de penalty. voor het enige en dus winnende doelpunt. ‘In de tweede helft hebben we geen risico’s genomen, en moest de 0-1 gewoon over de streep getrokken worden.’

Alkmaarsche Boys – SVA Assendelft 0-6
Tegen SVA Assendelft liep Alkmaarsche Boys tegen een 0-6 nederlaag op. ‘De oorzaak is dat we te snel moet wisselen. Niks ten nadele van de wisselspelers, maar jespeelt in bepaalde formatie en dat moet dan gewijzigd worden’, zei Mats Blokdijk. Daarnaast waren twee spelers niet helemaal fit en speelden op halve kracht.

Een minuut voor rust kwam SVA uit een dood spelmoment op 0-1. De Alkmaarders probeerden gelijk te maken, maar de bezoekers kwamen via counters op 0-3. ‘We schoten op de paal tweemaal naast. Dan kom je niet 1-0 voor maar 0-1 achter en loop je achter de feiten aan. We kunnen afwezigen niet goed genoeg opvangen om niveau te halen.’