ALKMAAR - Met het rijden van de altijd hectische klassieker in Genemuiden, Noordwest Overijssel kwam afgelopen zaterdag voor het nieuwelingenteam dan een eind aan dit vreemde seizoen. Veel wedstrijden gingen niet door, maar met de Braakman en deze rit, werd dan toch binnen de 2 weken een leuke cyclus afgewerkt.

Was het verleden week nog veel ellende op de Zeeuwse kasseien, nu was het prima weer in Genemuiden en vertrokken meer dan 100 renners voor hun rit door het mooie Overijssel. De mannen van het regioteam, Guido Jong, Arne Reenders en Robin Schol, lid van Alcmaria, lieten dit keer zich niet wegdrummen bij de eerste groepen.
Helaas hier ook de onvermijdelijke valpartijen, waar Guido uiteindelijk toch het slachtoffer van werd.

Toen het peloton uiteindelijk de finish straat indraaide, waren Robin Schol en Arne Reenders, gewoonlijk rijdend voor HRTC DOK, terug te vinden in deze hoofdmacht.
We kunnen stellen dat deze samenwerking met meer dan 6 Noord-Hollandse wielerverenigingen duidelijk vorm krijgt. De begeleiding van dit team en het junioren team zal dit optreden de komende maanden gaan evalueren en bezien hoe we in 2022 er nog meer uitbreiding kunnen gaan geven.