ALKMAAR - In de periode van 1 februari tot en met 4 maart bood IJsbaan De Meent Bauerfeind geïnteresseerden de mogelijkheid om een professionele Bobstart te ervaren.

Naast het sportcomplex verrees een 70 meter lange en 5 meter hoge mobiele bobstartbaan, waardoor bobsleeën dit seizoen ook mogelijk werd op De Meent Bauerfeind. Skeleton atlete Kimberley Bos sloot het evenement dinsdagmiddag 6 maart af met een skeleton clinic voor aankomend talent.

De afgelopen weken konden deelnemers in teamverband onder begeleiding van oud Olympisch Bobslee piloot, Arend Glas en Robin Korving (Olympisch atleet en huidige trainer bij AV Hera & AV Hylas) een Olympische Bobstart ervaren. Tijdens deze clinics keken Glas en Korving uit naar nieuwe bobslee talenten onder de bobstart deelnemers.

Kimberley Bos
Skeleton atlete Kimberley Bos is één van de talenten die ooit door Arend Glas is gespot. Tijdens de laatste Olympische Winterspelen in PyeongChang heeft zij uiteindelijk de 8e plek weten te veroveren. Een fantastisch resultaat in een tak van sport die doorgaans geregeerd wordt door grote wintersport landen als Groot-Brittannië, Duitsland en Rusland. Bos: “Het is mooi om te zien dat Alkmaar Sport zoveel aandacht besteedt aan onze sport. Ik ben blij dat ik hier in Alkmaar mijn steentje kan bijdragen om mensen met skeleton bekend te maken en nieuw talent te ontdekken.” Tijdens de clinic gaf een enthousiaste Bos gericht advies aan degenen die vooraf gescout waren. Bram Zeegers (Youth Olympics) verzorgde daarbij de demonstraties.

Op de vraag of er al talenten zijn gespot in Alkmaar geeft Glas aan dat dit zeker het geval is. Deze talenten zijn uitgenodigd om vrijblijvend enkele keren mee te trainen bij Robin Korving, om daar vanuit de atletiek de basisvaardigheden startsnelheid en kracht te ontwikkelen.

Winter 2018-2019
Alkmaar Sport spant zich dagelijks in om (meer) mensen te laten bewegen. Eddy Bakker, manager Exploitaties Alkmaar Sport: “Als sporters talenten hebben, willen wij dit graag ontdekken en stimuleren. Wij hebben het voornemen om de bobstartbaan, mogelijk aangevuld met enkele curlingbanen, ook in de winter 2018-2019 enkele weken naar Alkmaar te halen. Ditmaal naar een prominente locatie in de stad. Op deze manier bieden we talenten en het bedrijfsleven een unieke winterse beleving!”