ALKMAAR - Kenzo Goudmijn vervolgt zijn voetballoopbaan in Engeland. De 22-jarige Heerhugowaarder zal de overstap maken van AZ naar Derby County dat komend seizoen uitkomt in het Engelse Championship.


Goudmijn, zoon van voormalig prof en de huidige assistent-trainer Kenneth Goudmijn, begon op jonge leeftijd met voetballen bij Reiger Boys. Na de jeugdopleiding van AZ te hebben doorlopen debuteerde hij in maart 2018 in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong AZ. Ruim een jaar later, in mei 2019, mocht Goudmijn ook zijn eredivisiedebuut maken namens AZ in de uitwedstrijd bij Excelsior. In de laatste drie seizoenen werd Goudmijn drie keer door AZ verhuurd, eerst aan Sparta en vervolgens tweemaal aan Excelsior. Afgelopen seizoen speelde hij 30 wedstrijden bij Excelsior, en maakte daarin een goede indruk, maar kon niet voorkomen dat de ploeg in de nacompetitie degradeerde.

Ondanks verregaande interesse van SC Heerenveen zou Kenzo Goudmijn naar verluidt een contract voor drie jaar tekenen bij Derby County dat afgelopen seizoen achter kampioen Portsmouth van League One naar het Championship promoveerde.