ALKMAAR - AZ-speler Kenzo Goudmijn zal de rest van het seizoen op huurbasis uitkomen voor Excelsior Rotterdam. De 20-jarige Heerhugowaarder werd door AZ reeds verhuurd aan Sparta, maar maakt nu de overstap naar Kralingen.


Goudmijn, zoon van voormalig prof Kenneth Goudmijn, maakte in 2012 de overstap van Reiger Boys naar de AZ Voetbalschool. Na de gehele jeugdopleiding doorlopen te hebben debuteerde hij op 16 maart 2018 in het profvoetbal tijdens de wedstrijd Jong AZ-Almere City. Ruim een jaar later, in mei 2019, volgde zijn eredivisiedebuut toen hij als invaller het veld in kwam tijdens AZ-Excelsior.

Sinds dit seizoen werd Goudmijn verhuurd aan Sparta alwaar hij tot elf invalbeurten kwam. Alleen in het bekerduel tegen GVVV stond de Heerhugowaarder in de basis. Bij Excelsior, de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie achter koploper FC Volendam, hoopt hij op meer speelminuten. Mogelijk maakt hij zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag al zijn debuut voor de Rotterdammers.

Kenzo Goudmijn staat nog tot 2024 onder contract bij AZ.