ALKMAAR - Zaterdag 29 januari 2022 gaat de Alkmaarse Karin Wittebrood voor de Victrix Foundation indoor een marathon roeien. Het doel is hiermee geld in te zamelen om sport te kunnen faciliteren voor kinderen in Alkmaar en omgeving die heel graag willen sporten maar dit om diverse redenen niet kunnen.


"Een reden dat een kind niet zou kunnen sporten is omdat het kind een beperking heeft en (duur) aangepast materiaal of kleding nodig heeft. Of omdat er thuis geen budget is. Of om welke andere reden dan ook", aldus Karin Wittebrood. "Met deze actie hopen we het benodigde (aangepaste) materiaal aan te kunnen schaffen of bijvoorbeeld een jaarlidmaatschap voor een sportvereniging te kunnen bekostigen.

Vanuit de gemeente zijn er voor de absolute minima al wel voorzieningen, maar die maatregelen zijn niet altijd voldoende om de gewenste sport te beoefenen . Er is ook een groep mensen die net niet voor deze voorzieningen in aanmerking komt. Met onze actie hopen we ook deze groep te bereiken. Ik ben namelijk van mening dat elk kind dat wil sporten, dit ook moet kunnen doen. Sport is niet alleen goed voor de fysieke ontwikkeling van een kind maar ook voor de sociale en psychologische ontwikkeling".

Na al sinds half november in training te zijn zal Karin komende zaterdag 29 januari om 12.00 uur aan haar grote finale beginnen en de 42 kilometer roeien. Dit zal gebeuren bij Team Victrix aan de Helderseweg in Alkmaar. Rond 17.00 uur hoopt ze dan door middel van de uitreiking van een cheque een mooi bedrag bekend te kunnen maken om zo meerdere kinderen aan het sporten te krijgen.

Donaties
Karin: "Om deze actie tot een succes te maken zijn donaties en aanmeldingen nog steeds welkom. De animo is groot en zelfs scholen doen mee om in groepjes ook de marathon te kunnen voltooien, maar er kunnen altijd meer roeiers bij. Met meerderen is die 42 km prima weg te roeien. Desnoods wordt er elke 2km gewisseld. Lekker sportief begin van het nieuwe jaar en dan maak je er ook nog eens een enorm verschil mee voor een kind. Daar kun je toch niet anders dan alleen maar heel erg blij van worden?"


Wie meer wil weten over het doneren kan een kijkje nemen op de aanmeldpagina van de Victrix Foundation: https://victrixfoundation42k-row.nl/sponsoren/.

Kijk hier voor een speciale vlog waarin Karin laat zien hoe de actie tot stand is gekomen.