ALKMAAR – Aan het creëren van kansen lag het afgelopen vrijdagavond zeker niet, maar het afmaken daarvan bleek een lastige opgave. Het resulteerde in een nederlaag voor Team Alkmaar, 1-4.

‘De warming-up (foto) was ons beste gedeelte van de wedstrijd. Die was goed, ik dacht dat de focus er op zat. We kregen kans op kans, maar we zijn kwalitatief niet goed genoeg om de juiste keuzes te maken. Zeker in het begin waren er goede loopacties maar we kwamen niet tot scoren.’ zei Gerard Timmers na afloop.

Vijf minuten voor rust was het OS Lusitanos die uit een corner de 0-1 wist te maken. ‘Dingen die werden afgesproken (waar sta ik en hoe sta ik) deden we niet goed en dan creëren zij een kans. Qua kansenverhouding in de eerste helft denk ik dat het 8-2 voor ons had moeten staan, in ieder geval op voorsprong.’ vervolgde de coach. Toch was het OS Lusitanos dat met een voorsprong ging rusten.

Nadat de bezoekers vrij konden schieten en zo de 0-2 op het scorebord brachten deed Inge Woldhuis namens Team Alkmaar iets terug. De hoop op meer vervloog al snel. Een volgens Timmers ‘Barbamama’ doelpunt betekende de 1-3. Voor de Alkmaarders was het reden om meer risico te nemen waarna de bezoekers uitliepen naar 1-4. ‘Daarna krijgen we nog meerdere kansen, maar maakten we niet de juiste keuzes.’