EGMOND AAN ZEE – Het Egmondse White Stones heeft zich afgelopen vrijdagavond overtuigend gekroond tot kampioen van de eerste divisie. Tegenstander AC Kingdom kwam later waardoor het duel pas rond elf uur begon. De thuisploeg was echter snel klaar met de bezoekers en wonnen uiteindelijk met hele ruime cijfers, 23-1.

“Misschien kijk ik een beetje door een roze bril, maar ik vind ons de terechte kampioen”, stelde Rogier Bunink. “Als je 18 van de 22 wedstrijden wint, waarvan geen één met een doelpunt verschil, dan hebben we het meer dan uitstekend gedaan.”

Grote teleurstelling
White Stones vecht al het hele seizoen met Zeemacht om de koppositie. Een maand geleden was de teleurstelling dan ook groot toen de Egmondse zaalvoetballers met 2-5 verloren van de directe concurrent. “Het was een wedstrijd die we terecht verloren en toen heb ik wel even gedacht: ‘Daar gaan we weer en het wordt weer een net niet seizoen”, vervolgde de coach.

Doordat Zeemacht later verloor van de reserves van FC Marlène liep White Stones weer drie punten uit. “Daardoor kon er vanavond een grote droom van mij, oud coach Ron Karels en mijn fantastische assistenten Fred de Waard en Toon Klijbroek in vervulling gaan.” zei Bunink.

Zeer overtuigend
Die droom (kampioen worden) kwam uit. Tegen het al gedegradeerde AC Kingdom was van spanning geen moment sprake. Nadat de bezoekers vanwege autopech veel later aankwamen wist White Stones de spanning al snel weg te nemen. Via Daan Groot werd de ban gebroken en uiteindelijk gingen de Egmonders halverwege riant aan de leiding, 11-0.

Bij een 12-0 voorsprong kon AC Kingdom nog een tegendoelpunt maken, maar het was voor de bezoekers slecht een pleister voor het bloeden. White Stones besloot het duel met 23-1 waardoor de zege extra glans kreeg.

Geweldige uitdaging
Door het behaalde kampioenschap speelt White Stones volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de Eredivisie. Nadat het dit seizoen tegen de reserves van Hovocubo en FC Marlène speelde mag de ploeg het volgend jaar opnemen tegen de eerste teams van deze ploegen. Met welke spelers Bunink de ‘geweldige uitdaging’ aan gaat is nog niet bekend. “We zijn een vriendenploeg en ik ben er bijna zeker van dat we volgend seizoen met zijn allen het avontuur dat de Eredivisie heet aan zullen gaan.”

De Eredivisie is behaald, en dat zal gevierd worden. “Hoe het uiteindelijk gaat lopen weet niemand, al weet ik wel al zeker dat het dak er af zal gaan.”