ALKMAAR – De komende vier dagen staan bij Alkmaarsche Boys weer in het teken van het Kaasstadtoernooi. De strijd om de Zilveren kaasberrie is een steevaste traditie ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Net als in de afgelopen jaren is het Kaasstadtoernooi ook weer een Alkmaars onderonsje want naast de organiserende vereniging Alkmaarsche Boys doen ook dit jaar Alcmaria Victrix, Koedijk en Kolping Boys mee met hun 1e en 2e teams. De opzet van het toernooi is dat alle teams twee keer in actie komen en dat alle punten, dus zowel van het 1e als het 2e, bij elkaar opgeteld worden. De vereniging die zondag de meeste punten bij elkaar heeft gesprokkeld mag zich dan een jaar lang winnaar noemen van de Zilveren kaasberrie.

Titelverdediger is Kolping Boys dat het toernooi in 2017 wist te winnen. De ploeg van trainer Marc de Wilde is ook dit jaar de favoriet gezien het feit dat de Oudorpers de enige tweedeklasser zijn en ook het tweede elftal op een behoorlijk niveau speelt. In de voorbereiding is echter niets zeker en vele teams zullen door vakanties e.d. nog niet compleet zijn dus een verrassing is altijd mogelijk. Wat kunnen wij bijvoorbeeld verwachten van de complete nieuwe selectie van trainer Mats Blokdijk van Alkmaarsche Boys? En hoe staat het Koedijk van trainer Roy Rowinkel ervoor, de ploeg die afgelopen seizoen overtuigend kampioen werd van de 4e klasse. Alcmaria Victrix is de enige vierdeklasser in het gezelschap, maar met een nieuw trainersduo wil Alkmaars oudste vereniging graag goed voor de dag komen.

Het Kaasstadtoernooi begint op donderdagavond met de wedstrijden van de tweede elftallen. Op vrijdagavond komen dan de eerste elftallen in actie. Tevens zal er op deze avond live-muziek zijn in de kantine dus het blijft ongetwijfeld nog lang gezellig op Sportpark Overdie.
Zondag 26 augustus is de finaledag met om 11.00 uur de tweede elftallen gevolgd om 14.00 uur door de eerste teams. Rond 16.00 uur weten wij dan wie de winnaar van het Kaasstadtoernooi 2018 is en wordt er na de prijsuitreiking nog een gezellige afsluiting georganiseerd.

Het complete programma van het Kaasstadtoernooi 2018 ziet er als volgt uit:

Donderdag 23-08:
19.00 uur: Alkmaarsche Boys 2 - Koedijk 2
19.00 uur: Alcmaria Victrix 2 - Kolping Boys 2

Vrijdag 24-08:
19.00 uur: Alkmaarsche Boys 1 - Alcmaria Victrix 1
19.00 uur: Koedijk 1 - Kolping Boys 1

Zondag 26-08:
11.00 uur: 3e/4e plaats (2e elftallen)
11.00 uur: Finale (2e elftallen)
14.00 uur: 3e/4e plaats (1e elftallen)
14.00 uur: Finale (1e elftallen)
16.15 uur: Prijsuitreiking