ALKMAAR - Een van de oudste toernooien van Nederland, het Kaasstad Toernooi van Alkmaarsche Boys, gaat komende vrijdag 23 augustus weer van start. Reeds sinds 1950 wordt er jaarlijks gestreden om de zilveren kaasberrie.

Ook dit jaar doen strijden weer vier verenigingen om de hoogste eer. Naast de organiserende vereniging Alkmaarsche Boys zullen ook Alcmaria Victrix en SSV van de partij zijn. Beide teams zijn komend seizoen ook in competitieverband tegenstander van Alkmaarsche Boys in de vierde klasse. Daarnaast zijn de buren van Flamingo's 64 uitgenodigd die afgelopen seizoen wisten te promoveren naar de 3e klasse zaterdag.

Op vrijdagavond om 19.00 uur spelen Alkmaarsche Boys en Flamingo's om tegen elkaar en zal Alcmaria Victrix het opnemen tegen SSV. De finale en de strijd om de derde plaats zijn zondag om 14.00 uur gevolgd door de prijsuitreiking waarbij de winnaar de zilveren kaasberrie en overheerlijke kaasjes mee naar huis mag nemen.

Rondom de strijd op het Kaasstad Toernooi zal er zondag nog meer te beleven zijn op Sportpark Overdie waar men in een gezellige sfeer kan genieten van een hapje, drankje en veel sportiviteit. Om 11.30 uur spelen de derde elftallen van Alkmaarsche Boys, Kolping Boys en Alcmaria Victrix namelijk een minitoernooitje en treffen het 6e en het 7e elkaar in een oefenwedstrijd.

PROGRAMMA KAASSTAD TOERNOOI

Vrijdag 23 augustus

19.00 uur: Alkmaarsche Boys - Flamingo's 64
19.00 uur: Alcmaria Victrix - SSV

Zondag 25 augustus

14.00 uur: Finale
14.00 uur: 3e en 4e plaats