ALKMAAR - Het Belgische KAA Gent heeft woensdagavond op het complex van Alkmaarsche Boys met 0-2 gewonnen van FC Utrecht. Het was de eerste van een serie oefenwedstrijden door profclubs op het schitterend geprepareerde veld van Sportpark Overdie.


De Alkmaarse vereniging is voor het derde jaar op rij, in samenwerking met PR Sport, gastheer voor diverse profclubs. Sinds afgelopen maandag verblijft het Belgische KAA Gent in Alkmaar, die hun intrek hebben in The Fallon Hotel en trainen op de velden van Alkmaarsche Boys. Deze week spelen de Belgen tevens twee oefenwedstrijden in Alkmaar tegen respectievelijk FC Utrecht en FC Volendam.

Ook FC Utrecht komt graag naar Alkmaar, want de ploeg uit de Domstad was al voor het derde jaar op rij present nadat men in voorgaande jaren al oefende tegen RSC Anderlecht en KRC Genk in Overdie. Technisch Directeur Jordy Zuidam van de Utrechters daarover: "Vroeger speelden wij in de voorbereiding veel tegen amateurs, maar de laatste jaren kiezen wij er steeds meer voor om op een goede ondergrond te oefenen tegen sterke tegenstanders. Alkmaarsche Boys heeft wat dat betreft de faciliteiten uitstekend voor elkaar."

KAA Gent profiteert deze week optimaal van die faciliteiten aangezien de drie velden van Alkmaarsche Boys er als biljartlakens bijleggen. Op het hoofdveld trad men woensdagavond aan in een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht en hierin bleken de Belgen net iets slagvaardiger getuige een 2-0 overwinning. De ploeg van trainer Hein Vanhaezebruck kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong toen Andrew Hjulsager na acht minuten de 1-0 liet aantekenen. Tien minuten na de rust, er was inmiddels volop gewisseld aan beide kanten, liet Malick Fofana de 2-0 aantekenen. Het bleek voor beide ploegen zodoende een waardevolle oefenwedstrijd waarin vele spelers de kans kregen zich te laten zien. FC Utrecht moest het nog wel doen zonder sterkhouders als Nick Viergever en Mike van der Hoorn, maar kon wel beschikken over enkele nieuwkomers zoals keeper mattijs Branderhorst, Mart Seuntjens en Ole Romeny. Na de 2-0 kreeg de ploeg van trainer Silberbauer nog wel diverse kansen en hoewel verdediger Christopher Mamengi met een kopbal op de paal dichtbij een treffer was werd doelman Davy Roef niet gepasseerd.

KAA Gent zal de rest van de week het trainingskamp in Alkmaar vervolgen en speelt komende zaterdagmiddag om 13.30 uur een oefenduel tegen FC Volendam op het complex van Alkmaarsche Boys. de ticketverkoop voor dit duel gaat via de online ticketshop van FC Volendam.


FC Utrecht - KAA Gent 0-2 (0-1)
8. Hjulsager 0-1
55. Fofana 0-2

Foto's: DP Sportfotografie