ALKMAAR - Zondag 28 januari gaf judokampioen Karen Stevenson twee gastlessen in De Meent bij Beentjes Judo Sport. De eerste les was voor de jeugd t/m 11 jaar uit Alkmaar en Castricum en de tweede les stonden de judoka's -15 en de junioren senioren op de mat met deze topper.


Karen Stevenson woonde in Sport centrum Papendal waar alle senioren dagelijks meerdere keren per dag op de mat staan. Tegenwoordig heeft ze haar eigen stek gevonden in Arnhem.

Karen is in de race voor de Olympische Spelen in Parijs! En daar werden meerdere vragen over gesteld aan het einde van de les. "hoe vaak train je in de week" "hoe kan je je plaatsen voor de Olympische Spelen" Wat is je mooiste medaille".

Een aantal topprestaties van haar op een rijtje:

4x kampioen van Nederland

2x goud Europacup wedstrijden bij de senioren en 2x goud bij de junioren.

3x goud bij wereldbeker toernooien

1x goud op een grandslam toernooi.

1x brons op het WK teams, deze heeft een speciaal plekje in haar prijzenkast

Een waanzinnig mooie lijst van prestaties en een mooie ervaring om van deze topper les te krijgen.

Om 12.00 startte de eerste groep met leuke spelvormen en een kantel techniek en een schouderworp. Nadat ze tegen elkaar wat wedstrijden hadden gespeeld ging Karen in het midden van de mat staan en hebben alle 25 judoka's een keer een wedstrijd tegen haar gejudood. Er zijn veel ippons gescoord en niet alleen door de topjudoka...

Om 14.00 uur was het de beurt aan de groep judoka's -15 jaar en de junioren en senioren van beentjes Judo Sport. Na een heel leuk reactie spel, werd dezelfde kantel techniek, met slip van de jas, behandeld als in de eerste groep maar dan met meerdere variaties. Vervolgens werd er een andere specialiteit van haar, nl een sutemi, helemaal uitgepluisd. Alle judoka's waren enorm enthousiast over deze technieken.

Aankomende week zal juf Eveline Beentjes de technieken gaan herhalen. Er waren meerdere judoka's die te kennen gaven dat ze hier ook hun specialiteit van willen maken.

Alle kinderen waren enorm enthousiast en hebben veel geleerd! Iedereen ging met een mooie ervaring en een handtekening naar huis.