ALKMAAR - Zaterdag zijn er ruim 50 judoka’s geslaagd voor hun band examen. De examen kandidaten lieten alle werp technieken en controle technieken zien in de hoofdvestiging, de Meent.
Voor de band examens waren het de ouder kind judoka’s die om 10.00 uur hun felbegeerde slip in ontvangst namen. Ook zij deden, op hun niveau natuurlijk, een examen. Iedereen was weer enorm blij met het behaalde resultaat.


Dit jaar vierde Beentjes Judo Sport het 5 jarig bestaan en het is mooi om te zien dat er al 20 junioren/senioren judoka’s voor hun volgende band examen deden.
Voor het eerst was er een hele examen groep voor alleen junioren/senioren.

Tussen de junioren/senioren groep en de groep van de jeugdexamens is LUCIUS KRUSE uitgeroepen tot judoka van het jaar en NIENKE WILLEMSEN tot uke van het jaar.
Lucius Kruse heeft een top seizoen gedraaid en in binnen en buitenland prijzen behaald. Met o.a. met het team -12 kampioen van Noord Holland geworden.
Nienke Willemsen (25) is 1e dan judo en een voorbeeld voor iedereen in de club. Uke is degene die de techniek ondergaat en vaak een minder gewaardeerde rol. Nienke staat twee of drie keer in de week op de mat en assisteert met lesgeven.

Na de examens kregen ook de jeugd judoka’een diploma die bij de band hoort. Alle judoka’s zijn lid van de Judo Bond Nederland en zo zijn alle banden erkend. Beentjes Judo Sport heeft ook het KEURMERK van de Judo Bond Nederland in huis.

De examen kandidaten die voor gele- oranje, groene of blauwe band opgingen, stonden onder deskundige leiding van een record aantal examinatoren, leerkrachten en zwarte banders: Coen Stoop, Marcel Kruse, Justin Verschuren, David Linde, Sacha Bos, Sara van Wigcheren, Nienke Willemse, Joran Polhuis, Bram Grandiek, Xander van der Zwet, Daniel Marges en Eveline Beentjes.