ALKMAAR - Op zondagmiddag 20 januari organiseert de Heerhugowaardse triatlonverening DTC voor de 20e keer op rij de Hot Item Winterduathlon. Schaats- en hardloopliefhebbers gaan samen de uitdaging aan op de weg en op het ijs. De sporters mogen deelnemen in duo’s of individueel, daarnaast kunnen zij kiezen tussen een korte en een lange afstand. De Hot Item Winterduathlon is daardoor een ideale wedstrijd voor sporters van ieder niveau.

Programma en prijzen
Om 14.15 wordt het startschot naast de ijsbaan gegeven. De hardlopers lopen 5 of 10 kilometer door de polder richting Egmond en lopen direct daarna de ijsbaan binnen. Daar trekken zij schaatsen aan, of dragen het stokje over aan een partner die het schaatsen voor zijn of haar rekening neemt. Op de ijsbaan schaatsen de deelnemers 50 ronden (20 km) of 25 ronden (10 km). Alle deelnemers krijgen een transponder voor de tijdsregistratie. Direct na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats met leuke prijzen van sponsors zoals Hot Item, Norg en Oosterbaan. Ook ligt er na afloop voor alle deelnemers een winterse maaltijd klaar.

Masterclass door Nederlands Kampioen
Speciaal voor de jubileumeditie organiseert DTC samen met de Nederlands Kampioen Wintertriatlon, Jeroen Lute, een masterclass. Afgelopen winter veroverde de Noord-Hollandse Jeroen zijn titel in Enschede. Op zondagmiddag 6 januari geeft hij 5 deelnemers van de winterduathlon een masterclass op en rond de ijsbaan. Jeroen Lute neemt de deelnemers mee op het parcours, laat zien hoe je het beste en snelste kunt wisselen en geeft de deelnemers een aantal tips op het ijs. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen jolanda@jansenpr.nl. Uit de aanmeldingen worden 5 winnaars gekozen.

Aanmelden en trainen
Inschrijven kan via de website www.winterduathlonalkmaar.nl of www.dtc-triatlon.nl. Voor deelnemers die nog aan hun techniek of conditie willen werken zijn er diverse evenementen. Zo is er op woensdagavond hardlooptraining bij DTC, op vrijdagmiddag zijn er schaatstrainingen. Daarnaast organiseert Alkmaar Sport B.V. buffelavonden op de ijsbaan, dit is een mooie training voor de duathlon.