OUDORP Jaarlijks organiseert scheidsrechtersvereniging Alkmaar een technische dag met verschillende sprekers uit de voetballerij. Afgelopen zaterdag, tijdens de 25e editie, pakte de vereniging extra uit met de ‘Tafel van Alkmaar’.

De ‘Tafel van Alkmaar’ was de afsluiting van de 25e editie van de technische dag, die ook ditmaal weer een succes was. ‘Ik ben heel tevreden, het was een prima programma’, stelde Simon Schram, voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Alkmaar. ‘Deze dag is het hoogtepunt van het jaar.’

Op het complex van Kolping Boys staat de hele dag in het teken van de tientallen scheidsrechters die zich hebben aangemeld voor de jubileumeditie. Een dag die begint met een training onder leiding van Marc de Wilde, trainer/coach bij Kolping Boys, en werd vervolgt met een presentatie van KNVB scheidsrechter Martin van den Kerkhof, die na arbiters als Björn Kuipers, Danny Makkelie en Bas Nijhuis aanwezig was op de technische dag.

Panel
De presentatie van Van den Kerhof was echter niet het hoogtepunt. De ‘Tafel van Alkmaar’ werd door de circa. 50 scheidsrechters aandachtig gevolgd en was speciaal voor deze editie weer nieuw leven in geblazen. ‘We hadden een jaar of vijf geleden ook een panel. Dat wilden we nu weer’, aldus Schram. Het panel bestond afgelopen zaterdagmiddag uit Hans de Koning (coach FC Volendam en ZAP), Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas KNVB) en Chris Wobben (verslaggever NOS Langs de Lijn) en werd geleid door Rob Mooij. Tijdens het interactieve onderdeel van de scheidsrechtersdag werden onderwerpen als de VAR, normen en waarden en de ontwikkeling op zowel arbitraal als voetballend vlak besproken.

Met geregeld een grap tussendoor wisten de panelleden de aanwezigen voortdurend te boeien. De leden van de Alkmaarse scheidsrechtersvereniging schroomden niet om te reageren en zorgden zo voor een interactief gesprek van te maken. Met een aanstekelijke enthousiasme wisten De Koning, Van Egmond en Wobben de technische dag op een mooie manier af te sluiten. Voor de organisatie een reden om het jaarlijkse evenement ook volgend jaar weer op de agenda te zetten.