OUDORP – Scheidsrechtersvereniging Alkmaar organiseert op zaterdag 5 januari de 25e editie van de jaarlijkse technische dag. Alle bezoekers krijgen een gevarieerd programma te zien met bekende sprekers uit de Nederlandse voetballerij en een leuke en leerzame training.

De dag wordt geopend met een speciale training door de hoofdtrainer van Kolping Boys, Marc de Wilde. Hij zal alles vertellen over het belang van een goede warming-up en een goede intensieve training voor jong en oud. Betaald voetbalscheidsrechter Martin van den Kerkhof neemt vervolgens het stokje over van De Wilde. De 35-jarige arbiter zal praten over zijn ervaringen als scheidsrechter in de Nederlandse competitie.

Als afsluiter spreekt de “Tafel van Alkmaar” over het Nederlandse voetbal en haar ontwikkeling op zowel arbitraal als voetballend vlak. De sprekers van de “Tafel van Alkmaar” zijn Hans de Koning (Trainer en coach FC Volendam), Dick Jol (oud betaald voetbalscheidsrechter) en Chris Wobben (NOS langs de Lijn).

De vereniging is opgericht in 1933 en viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. SVAO is vanaf het begin onderdeel van de COVS (Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters). Jaarlijks organiseert de vereniging een technische dag met verschillende sprekers uit de voetballerij. Dit jaar is het de 25e keer dat de dag wordt georganiseerd. Eerder kwamen al gastsprekers als Björn Kuipers, Danny Makkelie en Bas Nijhuis langs bij Kolping Boys in Alkmaar.

Iedereen is welkom op zaterdag 5 januari op sportpark De Nollen bij Voetbalvereniging Kolping Boys aan de Beverdam 3 in Alkmaar. De kosten voor deze dag bedragen €7,50 per persoon inclusief welkomstkoffie en lunch. Voor aanmeldingen en verzoek voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alkmaar@covs.nl of 06-28467540.