ALKMAAR - Op vrijdag 3 november start de populaire cursus ‘Ik train mijn stad’, een cursus waarin jongeren worden opgeleid tot Citytrainers. Een Citytrainer wordt, na een succesvolle afronding van de cursus, ingezet in wijken of bij hun sportvereniging om sportieve activiteiten te organiseren. De Citytrainers leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van Alkmaar Sportstad. Jongeren die interesse hebben om deel te nemen aan de cursus kunnen zich nu aanmelden.

Citytrainers zijn jongeren tussen de 14 en 23 jaar, die hun sportieve en organisatorische talenten willen gebruiken om andere jongeren in de wijk of bij hun sportvereniging te betrekken bij sportieve activiteiten. Tijdens de cursus volgen de jongeren zes theoretische cursusavonden en doen ze praktijkervaring op in de vorm van het mede organiseren van een sportief evenement.

De cursus is voor iedereen toegankelijk doordat op een praktische en doelgerichte manier wordt gewerkt aan het versterken van ieders unieke sportieve en organisatorische talent. Deelnemers die de cursus met goed gevolg hebben afgerond ontvangen het Citytrainer certificaat.

Alkmaar Sport voert het project ‘Citytrainers’ uit om zo een bijdrage te leveren aan Alkmaar Sportstad. Op 3 november start de cursus bij Mare Nostrum in Alkmaar Noord van 18:30 tot 20.30 uur. Overige cursusavonden: 10/11, 17/11, 1/12, 8/12 en 15/12.

Jongeren die interesse hebben om deel te nemen, kunnen contact opnemen met de projectleider Mirjam van der Welle, via m.vanderwelle@alkmaarsport.nl, 06-11875674.