ALKMAAR - Jong Holland blijft meedraaien in de top van de 2e klasse A nadat het zaterdag niet al teveel moeite had met hekkensluiter SV Marken. De ploeg van trainer/coach Carl Ern zegevierde in eigen huis met 3-0.


Die uitslag was slechts een zwakke afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen want Jong Holland was heer en meester, maar had te maken met een uitblinkende doelman Dielingen van Marken. Toch moest die na een half uur spelen in kort tijdsbestek tweemaal capuituleren. De mee opgekomen Sietse Bol opende de score en kort hierna was Eelke de Graaf het eindpunt van een vlot lopende aanval met Sam van de Kamer als aangever.

Dielingen wist in het vervolg zijn ploeg meerdere malen te behoeden voor een monstercore, maar had in de tweede helft geen antwoord op een fraaie treffer van Jort Feijen, in stelling gebracht door Bas Blankendaal, die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Jong Holland blijft zodoende op een derde plaats staan en speelt op zaterdag 4 maart wederom thuis als de nummer vier, Zwaluwen '30, op bezoek komt.