HAARLEM - Met één punt uit de laatste drie wedstrijden is voor Jong Holland de top in de 2e klasse A voorlopig uit zicht. De ploeg van trainer Carl Ern ging zaterdag in de slotfase onderuit bij Koninklijke HFC (3-2) en verspeelde daarmee de vierde plaats aan de Haarlemmers.

Kansen kregen de Alkmaarders genoeg aan de Spanjaardlaan in Haarlem en men kwam zelfs tweemaal op voorsprong. Jort Feijen, die eerder de paal had geraakt, opende de score, maar ondanks een veldoverwicht kwamen de Haarlemmers via de sterk spelende Mitchell Honcoop op gelijke hoogte.

Na de rust moest keeper Nick Blaauw een aantal malen in actie komen, maar vervolgens volgde een hernieuwde voorsprong toen invaller Eelke de Graaf raak mikte uit een corner van Lars Boekel. Binnen een minuut na de aftrap scoorde Rory Roode echter alweer tegen. Beide ploegen leken genoegen te moeten nemen met een punt, maar in de slotminuut leverde slordig balverlies van Jong Holland de winnende treffer op met Lennart Eijsvogels als doelpuntenmaker voor de thuisploeg.

Jong Holland speelt komende zaterdag thuis tegen DVVA (15.00 uur)