ZAANDAM – Jong Holland heeft de knappe overwinning op koploper Monnickendam geen vervolg kunnen geven. De Alkmaarders kwamen op bezoek bij FC Zaandam op voorsprong, maar kon deze niet vasthouden, 3-2.

‘Het duel was rommelig door het weer. We gaven over de hele wedstrijd geen echte kansen weg’, blikte Chelbi Boujenoui terug. ‘Drie verdwaalde schoten en dat was wat zij produceerden.’ Ook de eerste treffer van Jong Holland, die werd gemaakt door Dianto Kuiper, was een verdwaald schot. Nog voor de rust trof Kuiper opnieuw doel, ditmaal na goed druk zetten.

In de tweede helft slaagde FC Zaandam er in de opgelopen schade te repareren. Brian Klein Resink trok de stand met twee treffers gelijk, waarna Serdar Özturk de gastheer op voorsprong bracht. Zaandam kreeg in het laatste kwartier nog rood, maar wist de zege over de streep te trekken. Boujenoui: ‘Wij waren beter, zij pakten de punten.’

Door de nederlaag is de achterstand op de nummers drie en vier opgelopen tot zeven punten. Daarnaast bedraagt de voorsprong op de gevarenzone slechts drie punten. Komende zaterdag neemt Jong Holland het in eigen huis op tegen ZOB.

FC Zaandam – Jong Holland 3-2 (0-2)
0-1 Dianto Kuiper
0-2 Dianto Kuiper
1-2 Brian Klein Resink
2-2 Brian Klein Resink
3-2 Serdar Özturk