ALKMAAR – In de wedstrijdbespreking had Jong Holland coach Phuong Nguyen zijn ploeg gezegd dat het belangrijk was om niet te snel op achterstand moest komen. Na een halve minuut spelen was de 0-1 echter al een feit. In de resterende negentig minuten liep Buitenveldert uit en trakteerde het de Alkmaarders op een nederlaag, 0-3.

Sterk was het spel van Jong Holland niet, maar de 0-3 die na negentig minuten op het scorebord stond was geflatteerd. ‘We speelden niet goed, maar kregen de beste kansen’, zei Phuong Nguyen na afloop. De coach vond het een onterechte nederlaag. ‘We hadden meer verdiend.’

Tegen Buitenveldert kreeg de Alkmaarse ploeg echter niet waar het recht op had. Daardoor bleef de ploeg steken op drie punten en wist de negatieve reeks niet te doorbreken. Tegenstander SC Buitenveldert pakte in de eerste drie duels slechts twee punten, maar klom afgelopen zaterdag over Jong Holland heen.

Razendsnel
In Alkmaar moesten de supporters zich haasten naar het A-veld om het eerste doelpunt te zien. Binnen een halve minuut had SC Buitenveldert de score geopend. Kiefer Smis wist uit een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal raak te schieten. Wat volgde waren kansen voor beide teams. Via enkele schoten en kopballen was Jong Holland meermaals gevaarlijk, maar het slaagde er niet in om tot scoren te komen. Aan de andere kant verzuimde de bezoekers om slordig wegwerken af te straffen. Op slag van rust keerde doelman Nick Blaauw een inzet van de Amsterdamse formatie.

Cruciaal
In tegenstelling tot de eerste helft begon Jong Holland na rust sterker en kreeg het ook kansen. Nadat Lars Boekel rakelings over schoot leek Jari van der Meer de stand op fraaie wijze gelijk te trekken. Zijn schot kwam in de winkelhaak terecht, maar scheidsrechter Westland was van mening dat de inzet de doellijn niet was gepasseerd. ‘Een cruciaal moment, anders was het 1-1 geweest.’ vervolgde Nguyen.

In de laatste 25 minuten besliste Buitenveldert het duel in haar voordeel. Nadat het van dichtbij de 0-2 had gemaakt eindigde een afstandsschot vijf minuten voor tijd achter doelman Blaauw. Het betekende een 0-3 nederlaag voor Jong Holland. ‘Het was onterecht, we hadden meer verdiend. Na de 0-2 brak er wat en dat is gezien het wedstrijdverloop niet zo gek’, aldus de oefenmeester. ‘We moeten hard blijven werken.’

Jong Holland: Blaauw. Van der Sluijs, Tjoelker (Wierenga/25), Boujenoui, Wijnker. Bruin (Schmidt/58), Kuiper, Blankendaal. Boekel, Van der Meer (Alarslan/75), Hondius.