MARKEN - Jong Holland heeft de reguliere competitie afgesloten met een 2-4 overwinning op het reeds gedegradeerde Marken en kan zich volledig richten op de nacompetitie waarin het komende dinsdag ASV Arsenal treft.

De Alkmaarders hadden bij het verplichte nummertje in Marken niet de volledige scherpte en dat was te merken. De thuisploeg die dit seizoen pas vier punten verzamelde kwam via Luke de Waart zelfs op voorprong. Op slag van rust kopte Eelke de Graaf de gelijmaker binnen.

Na de rust kwam Jong Holland op voorsprong door Sam van de Kamer, maar het was opnieuw De Waart die de stand gelijk trok. In de slotfase behaalde Jong Holland alsnog de volle buit door een rake kopbal van Joël Boonstra en een doeltreffende vrije trap van Lars Boekel: 2-4.

Met de vijfde plaats speelt Jong Holland komende dinsdag in de nacompetitie uit bij de nummer vier in de stand, ASV Arsenal. In Amsterdam zal blijken of het seizoen voor de Alkmaarders nog een vervolg krijgt.