ALKMAAR De Alkmaarse zaterdagteams hebben afgelopen zaterdag wisselend succes geboekt. Jong Holland won, terwijl AFC’34 een verrassende nederlaag leed.

Jong Holland – HBOK 3-1
In eigen huis is Jong Holland er in geslaagd om HBOK te verslaan. ,,Dik verdiend” vond Phuong Nguyen. ,,In de eerste helft was het duel redelijk in evenwicht en er waren weinig kansen”. Wel schoten de bezoekers op de onderkant van de lat, terwijl Jari van de Meer namens de thuisploeg dichtbij was.

,,In de tweede helft waren we duidelijk de betere partij” vervolgt Nguyen. ,,Na een niet te missen kans voor Van de Meer, scoorden we in de 62e min de 1-0. Een minuut later was het echter al 1-1”. Jong Holland bleef aandringen. ,,Jari maakte zijn 'fout' goed door twee keer in de rebound te scoren”.

Alcmaria Victrix – Reiger Boys 0-0
Voorafgaand aan het treffen met Reiger Boys zou een gelijkspel als een prima resultaat worden beschouwd. Afgelopen zaterdag hield Alcmaria Victrix echter een ander gevoel over aan het duel met de Heerhugowaarders. ,,De kansenverhouding was 6-1” sprak Erwin Tump na afloop. ,,Vorige week was heel slecht, nu heel goed. Maar het mocht niet baten”.

Via kopballen, viermaal een één op één situatie en diverse afstandsschoten waren de Alkmaarders gevaarlijk. Toch bleven doelpunten uit, 0-0.

AFC’34 – SRC 1-2
Aan de Robonsbosweg in Alkmaar ging AFC’34 verrassend onderuit. ,,We hebben slecht gespeeld. Zij parkeerden de bus. Wij hadden denk ik 75% balbezit, maar kwamen er niet vaak doorheen” zei Marius Wiegman na afloop. Via Erik Roskam kwam SRC uit een counter op 0-1. Via diezelfde Roskam kwamen de bezoekers zelfs op 0-2 ,,Daarna was het chaotisch en uiteindelijk maakte wij de 1-2. Het strijdplan van SRC (Loeren op de counter) werkte dus goed” aldus coach Jeroen Slaager.

Het duel tussen Saenden en Flamingo’s 64 werd afgelast.