ALKMAAR – Van de zaterdagploegen die dit weekend in Alkmaar kwam pakte Jong Holland een nipte overwinning. Stadsgenoten Alcmaria Victrix en AFC’34 verloren beiden hun duels. Een matige zaterdag dus voor voetballend Alkmaar.

CSV Jong Holland – AMVJ 1-0
Jong Holland heeft voor de derde keer op rij een overwinning weten te boeken. De Alkmaarders zijn bezig aan een verrassend sterke reeks, wat tegen AMVJ resulteerde in een 1-0 overwinning. “Een lastig duel vanwege de harde wind” blikte Jay Haanraads terug. “In de eerste helft waren er van beide kanten weinig tot geen kansen en het veldspel was gelijkwaardig. Na rust hadden wij wind mee en kwamen we terecht op voorsprong” vertelt Haanraads. Het doelpunt viel een half uur voor het einde via spits Alpay Alarslan. “Daarna kregen we mogelijkheden op de 2-0 maar dit speelden we niet goed uit”. Met opportunistisch spel probeerde de bezoekers uit Amstelveen nog op gelijke hoogte te komen, maar de Alkmaarders wisten stand te houden.

Door de overwinning klimt Jong Holland naar een knappe zesde plaats. De ploeg van Phuong Nguyen gaat zo met vertrouwen richting de derby tegen CSV BOL, “Zij hebben natuurlijk ook een goede seizoenstart en scoren veel maar drie keer op rij winnen geeft ons wel vertrouwen voor de ze strijd” besluit Haanraads.

Sporting Andijk – Alcmaria Victrix 4-0
Op bezoek bij Sporting Andijk verloor het Alkmaarse Alcmaria Victrix met ruime cijfers, 4-0. “In de eerste helft hadden we er niets tegen in te brengen en hebben we geluk dat het 1-0 staat” blikt coach Erwin Tump terug op het eerste bedrijf. “In de tweede helft werd er onterecht een doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel. De scheidsrechter keurde de goal bewust eerst goed. Daarna viel meteen 2-0 en misten wij kansen. Vervolgens counterden zij naar 3-0 en 4-0” aldus de coach van de Alkmaarders. “Dus terecht verloren maar had ook anders kunnen lopen”.

Kwadijk – AFC’34 zat. 2-0
Op bezoek bij het tot vandaag nog puntloze Kwadijk is AFC’34 tegen een nieuwe nederlaag opgelopen. De Alkmaarders waren vooraf favoriet, maar konden het tegen de laagvlieger dus niet voor elkaar krijgen om punten te behalen. Na de deceptie tegen DINDUA van vorige week (5-0 verlies) is het de tweede nederlaag op rij voor de formatie van Jeroen Slaager.