REGIO – Jong Holland heeft een knappe prestatie geleverd door met 1-3 te zegevieren bij Monnickendam. Een klasse lager speelde Alcmaria Victrix doelpuntloos gelijk. In de vierde klasse verloor Flamingo’s 64 de topper tegen Purmersteijn, terwijl AFC’34 eveneens een nederlaag incasseerde.

Monnickendam – Jong Hollandia 1-3
Op bezoek bij Monnickendam won Jong Holland met 1-3. Nadat Jari van der Meer de 0-1 had gemaakt moest de thuisploeg met tien man verder door een rode kaart. ,,Die was zeker bepalend” zei Jay Haanraads na afloop. ,Zij hadden meer balbezit, maar kregen niet heel veel kansen. Wij leunden achterover en hebben vanuit de counter toegeslagen” vervolgt Haanraads. Nadat Monnickendam op 1-1 was gekomen bezorgden Dianto Kuiper en opnieuw Jari van der Meer Jong Holland de 1-3 zege.

Alcmaria Victrix – Opperdoes 0-0
,,Het was een spannende wedstrijd” vond Erwin Tump. In de thuiswedstrijd tegen Opperdoes speelde Alcmaria Victrix met 0-0 gelijk. ,,Wij waren in de eerste helft beter, zij waren in de tweede helft beter". Doelman Rob Mooij liet zich gelden met enkele goede en belangrijke reddingen.

Veel schiet Alcmaria Victrix niet op met het punt. De achterstand op de veilige elfde plaats blijft drie punten.

Purmersteijn – Flamingo’s 64 5-2
In Purmerend verloor Flamingo’s 64 met 5-2 van koploper Purmersteijn waardoor de titelstrijd beslist lijkt. ,,We kwamen na een rare terugspeelbal op een 1-0 achterstand” blikte Ruben Beentjes terug. ,,Het duel was gelijkwaardig” vond de aanvaller.

Op aangeven van Maurice Gijzen bracht Richard Rijsterborgh de wedstrijd weer in evenwicht. Nog voor rust kwamen de Alkmaarders op een 1-2 voorsprong. ,,Ik kreeg een tik in de zestien en viel. Het was een makkelijk gegeven penalty”. Beentjes liet het buitenkansje echter niet onbenut.

Na rust kwam Purmersteijn, dat tot dusver slechts twee punten verspeelde, kwam na rust op 2-2. ,,Wij kregen kansen op de 2-3, maar die viel aan de andere kant. Daarna namen wij risico en dat pakte verkeerd uit”. En zo won Purmersteijn met 5-2.

AFC’34 – Sporting Krommenie 3-5
Aan de Robonsbosweg verloor AFC’34 met 3-5 van concurrent Sporting Krommenie. ,,Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd” zei Jeroen Slaager. ,,In de eerste helft waren wij sterker”.

Halverwege ging AFC’34 met 2-1 aan de leiding. ,,Na rust werden zij wat sterker” zag de coach. ,,Desondanks bleef het gelijk op gaan tot 3-3 maar had Krommenie nog wat extra’s in de laatste tien minuten waardoor die nog wisten te winnen”.