ALKMAAR – In de eerste ronde van het districtsbekertoernooi is Jong Holland erin geslaagd om het Alkmaarse onderonsje met Alkmaarsche Boys winnend af te sluiten. Nadat het voor rust heer en meester was, lag na rust de nadruk op tegenhouden. Dat lukte, en dus won de ploeg, 2-1.

Afgelopen woensdagavond stonden twee verschillende ploegen tegenover elkaar. Jong Holland won de afgelopen drie competitieduels, terwijl Alkmaarsche Boys tot dusver slechts één punt vergaarde. In de eerste helft was het verschil tussen wel of niet in vorm zijn dan ook duidelijk. Via Jari van de Meer werden er in de eerste tien minuten al twee grote kansen gecreëerd. Nadat de aanvaller al na twee minuten een inzet van de lijn zag worden gehaald, schoot hij zijn tweede kans poging over. Na twintig minuten wist hij zijn derde poging wel te benutten door de bal over de keeper heen te koppen. “In de eerste helft zijn we veel beter” oordeelt Chelbi Boujenoui terecht. “We hadden 3-0, of 4-0 voor moeten staan”. Het bleef echter bij 1-0, mede door een gemiste strafschop van Alarslan.

Na rust mocht Jong Holland wederom aanleggen vanaf elf meter, ditmaal schoot Boujenoui vanaf de stip wel raak. Door de rake trap van de routinier leek de thuisploeg op rozen, maar gaf binnen de minuut een strafschop weg door een overtreding te maken op Hartog. Invaller Kooti Arab wist dit buitenkansje te benutten en Alkmaarsche Boys weer terug in de wedstrijd te schieten. “Probleem van ons zodra we het goed doen en voor staan dat we achteruit gaan hangen en zo maak je het jezelf lastig” baalt Boujenoui.

In het laatste half uur nam Alkmaarsche Boys de overhand met de nodige kansen via onder meer Rijssel en Kooge. “Ik denk dat het meer ons slechte spel was dan goed spel van Alkmaarsche Boys, maar zij waren de tweede helft natuurlijk wel veel beter”. Doordat de ploeg de storm van de bezoekers overleefde gaat de ploeg van Phuong Nguyen door in het bekertoernooi.

Aan de andere kant was minder reden tot optimisme. “We zitten nu in mindere periode, maar komen er zeker bovenop” aldus Guillaume Rijssel. De aanvaller zag zijn ploeg ongeluk omgaan met de kansen. “Je ziet dat we nu kansen krijgen en creëren. Naar competitie ook zuur, maar hoe we hebben gespeeld geeft meer vertrouwen in de ploeg zelf”

Jong Holland: Vanblarcum. Vd Sluijs, Kloosterman, Boujenoui, Wijnker. Kuiper, Hondius, Blankendaal. Wierenga (Vos/69), Alarslan (Toebes/90), vd Meer.

Alkmaarsche Boys: vd Sluis. Koeleman (Boon/69) , de Wit (Kooti Arab/17), Piek, Grootfaam (Binnendijk/46). v. Wort, Hartog, Kooge. Rijssel, Groot, Tesselaar.