HAARLEM - Jong Holland hoeft zich in de laatste twee competitiewedstrijden geen zorgen meer te maken over mogelijke nacompetitie. Bij HFC EDO speelde de ploeg zich veilig, 1-2.

'Er is zeker opluchting, maar ook blijdschap om het spel van vandaag. En gelukkig zijn we voor het goede spel beloond', reageerde Phuong Nguyen.

In Haarlem was EDO in de eerste twintig minuten de betere ploeg. De 1-0 die het in die fase maakte was dan ook verdiend. 'Daarna kwamen we beter in de wedstrijd', zag de oefenmeester. Op aangeven van Chelbi Boujenoui tekende Alpay Alarslan voor de gelijkmaker. Ook daarna bleef Jong Holland, zonder grote kansen te creëren, de betere partij. Halverwege de tweede helft scoorde Lars Boekel van afstand de 1-2.

De treffer van Boekel bleek uiteindelijk bepalend. De drie punten waren voor Jong Holland, dat nu zeker weet dat het ook na de zomer in de tweede klasse speelt.

HFC EDO – Jong Holland 1-2
1-0 Joost Kuhlmann
1-1 Alpay Alarslan
1-2 Lars Boekel