ALMERE - In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal blijft het waarschijnlijk tot de laatste speeldag spannend. Waar koploper HBOK onderuit ging verzuimde Jong Holland de koppositie over te nemen. De ploeg van Carl Ern verloor met 3-1 bij ASC Waterwijk waardoor er nog vijf ploegen kans maken op de titel in 2A.

Jong Holland leek het moraal te hebben opgekrikt na de zevenklapper tegen Monnickendam (7-2) van een week eerder, maar in een zonovergoten Almere, speelden de oranjehemden een moeizame wedstrijd. De thuisploeg opende al binnen tien minuten de score toen Lesley Vlieger vrij kon inkoppen. Nog voor de rust wist Tim Klaasen-Bos die score te verdubbelen, al meen heel Jong Holland dat aan dat doelpunt een overtreding vooraf ging.

De Alkmaarders kwamen na rust veel beter voor de dag met kansen voor Sam van de Kamer en Jasper Mannes en kwamen dichterbij toen Jeroen Wieringa binnen de zestien werd gevloerd en Bas Blankendaal koelbloedig bleek van elf meter. Jong Holland ging nu vol op de aanval, maar in de slotfase profiteerde Waterwijk van de ontstane ruimte en bepaalde Douwe Willemars, met een bal achter zijn standbeen langs, voor de 3-1 eindstand.

In de stand staan HBOK en Waterwijk nu in punten gelijk, waarbij Waterwijk wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Jong Holland staat één punt achter HBOK en ook ASV Arsenal en Olympia Haarlem, bedien op drie punten, zijn nog niet kansloos voor de titel. Voor Jong Holland staat er zaterdag weer een cruciale wedstrijd op het programma als ASV Arsenal naar Alkmaar komt.