OOSTZAAN – Op bezoek bij hekkensluiter OFC speelde Jong Holland een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust speelden de Alkmaarders ondermaats, terwijl het zich na rust terug knokte. Het leverde de ploeg een punt op, 3-3.

Het begin was teleurstellend voor Jong Holland. Binnen tien minuten keek de ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. Nog geen vijftien minuten later maakte OFC de 3-0. ‘Het was een verschrikkelijke eerste helft. Jong Holland onwaardig. Het was slap en apathisch’, was Phuong Nguyen duidelijk in zijn commentaar.

Na rust kwam Jong Holland beduidend beter uit de kleedkamer. ‘De rollen waren omgedraaid’, zag Nguyen. Door Mark Hondius en Martijn Wierenga (penalty) kwam de Alkmaarse ploeg binnen zeven minuten terug tot 3-2. Binnen het uur maakte Lars Boekel de 3-3 vanuit een rebound. ‘Daarna hadden we nog wel kansen op de winnende, maar helaas zat dat er niet meer in.’