REGIO De eerste speelronde van 2018 is voor Jong Holland goed begonnen. De ploeg boekte een ruime overwinning op Amstelveen Heemraad. Flamingo’s 64 kende eveneens een sterke start, getuige de 6-3 thuisoverwinning.

Amstelveen Heemraad – Jong Holland 1-4
De winterstop verliep voor Jong Holland niet zoals gehoopt. ,,We hebben twee slechte oefenwedstrijden achter de rug tijdens de winterstop. We hadden afgesproken deze wedstrijd met het mes tussen de tanden te spelen en er vol op te klappen” vertelt Chelbi Boujenoui. ,,Dat hebben we vanaf de eerste minuut gedaan. Wij hebben hen overbluft, bij de strot gegrepen en niet meer los gelaten”.

In de eerste helt leverde de strijdlust van de Alkmaarders de 0-1 op van Mark Hondius. De speler wist ook na rust te scoren, wat ervoor zorgde dat de ploeg van Phuong Nguyen comfortabel richting het einde kon gaan. De treffers van Dianto Kuiper en Alpay Alarslan zorgden voor een ruimere zege.

ZCFC – Alcmaria Victrix 3-1
Op bezoek bij mede laagvlieger ZCFC is Alcmaria Victrix met 3-1 onderuit gegaan. Waar Robbie de Jonge namens de Zaanse ploeg tweemaal scoorde, wist ook Jens Winkel een doelpunt te maken.

Door de nederlaag is Alcmaria Victrix na dertien wedstrijden terug te vinden op de twaalfde positie. De voorsprong op nummer dertien ZCFC bedraagt inmiddels slechts één punt, terwijl de Alkmaarse ploeg twee wedstrijden meer heeft gespeeld.

Flamingo’s 64 – Sporting Krommenie 6-3
Flamingo’s 64 is erin geslaagd om 2018 te beginnen met een overwinning. Tegen Sporting Krommenie eindigde het duel in 6-3.,,We begonnen goed” vertelde Ruben Beentjes. De aanvaller opende zelf de score vanaf de penaltystip, waarna Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh voor de 3-0 ruststand zorgde.

In het tweede bedrijf ging Flamingo’s vrolijk verder, wat resulteerde in nog drie doelpunten. Nadat Rijsterborgh zijn tweede van de middag had gemaakt, besliste Ilias Bektas het duel definitief met twee treffers.