ALKMAAR - Jong Holland heeft het voetbaljaar 2019 afgesloten met een puntendeling tegen DVVA. Daarmee zal de ploeg van Edwin Keizer met een dubbel gevoel de winterstop ingaan. De Alkmaarse formatie die na zes wedstrijden nog kansloos onderaan stond in de 2e klasse, maar inmiddels tien punten sprokkelde in de daaropvolgende zes wedstrijden, gaven namelijk een 2-0 voorsprong uit handen tegen de Amsterdammers.

Kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart die Daniël Kloosterman kreeg na een half uur spelen. Volgens de Alkmaarders onterecht omdat de verdediger weliswaar een overtreding beging maar er op dat moment geen sprake was van een kansrijke situatie voor de gasten. Daarvoor had Jong Holland zich van zijn beste kant laten zien toen Thijs van der Sluijs al in de eerste minuut de score opende na een mooie aanval. Deze score werd verdubbeld door Jay Haanraads na goed voorbereidend werk van Jari van der Meer.

Na het rood voor Kloosterman lag het accent vooral op het defensieve gedeelte bij de ploeg van Keizer en eigenlijk wist men met tien man de wedstrijd goed te controleren. Toch kreeg men in de slotfase alsnog het deksel op de neus. Lennart Bril maakte de aansluitingstreffer op aangeven van Kloosterboer, en in de 88e minuut werd de druk zo hoog dat Thijs Vos de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman verwerkte: 2-2.