ALMERE - Jong Holland heeft zaterdag op zeer schlemielige wijze verloren van koploper ASC Waterwijk. In Almere speelden de oranjehemden volgens assistent-trainer Hans Knip "de beste wedstrijd van het seizoen", maar in de 98e minuut wist Waterwijk de zege te grijpen: 2-1.

Afgaande op de kansen had Jong Holland zelfs moeten winnen, aldus Knip. In de afwerking bleek het niet mee te zitten, mede door een uitblinkende Waterwijk-doelman Gianni Hermans. Hoofdtrainer Carl Ern had zijn ploeg uitstekend neergezet en behoudens een kans in de openingsfase voor Promes, gestopt door keeper Blaauw, hadden de Alkmaarders het initiatief. Jort Feijen en Luc Straathof hadden de openingstreffer op de schoen, maar beide keren wist Hermans katachtig te redden. Des te zuurder was het dat vlieger op slag van rust wel voor de thuisploeg wist te scoren: 1-0.

Tien minuten na de rust viel de verdiende gelijkmaker toen Sietse Bol een corner van Lars Boekel op waarde wist te schatten. Jong Holland ging vol de strijd aan met d ekoploper en het duel bleef attractief.ijf minuten voor tijd had Boekel de winnende voor het intikken, maar opnieuw lag Hermans in de weg. De Alkmaarders hadden al vrede met een punt, maar de scheidsrechter besloot acht minuten bij te trekken en voor het laatste fluitsignaal een corner voor de Almeerders nog te laten nemen. Douwe Willemars kopte hieruit de winnende binnen om daarbij de Alkmaars gedesillusioneerd achter te laten.