MONNICKENDAM – Jong Holland deed afgelopen zaterdag zeer goede zaken. Op bezoek bij Monnickendam speelde het een sterk duel en kreeg daar ook de beloning voor, 3-5.

‘Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen’, stelde Phuong Nguyen. ‘We stonden verdedigend zeer goed waardoor Monnickendam moeite had om er doorheen te komen. Aanvallend waren we zeer gevaarlijk.’ In de eerste 20 minuten kreeg Jong Holland al drie goede kansen, waarvan er één door Lars Boekel werd benut. De gastheer slaagde er in om terug te komen. ‘Wij bleven echter de gevaarlijkste ploeg.’ Vanuit een afgeslagen corner wist Rik Wijnker 1-2 te scoren en Mark Hondius schoot een penalty binnen nadat Boekel binnen de zestien werd neergelegd. Dat Monnickendam vlak voor rust de 2-3 maakte was een tegenvaller voor de Alkmaarders.

‘Na de rust bleven we goed spelen en kon Monnickendam heel moeilijk tot kansen komen’, vervolgde Nguyen. Lars Boekel maakte de mooiste goal van de middag. Met een stift over de keeper maakte hij de 2-4. Jari van der Meer rondde een goed lopende aanval, wat de 2-5 betekende. ‘Een paar minuten voor tijd kreeg Monnickendam nog een penalty wat er geen was. Uiteindelijk wonnen we dik verdiend met 3-5.’

Door de overwinning klom Jong Holland van de negende naar de vijfde plaats.