ALKMAAR - Jong Holland blijft in het spoor van koploper HBOK na een onvervalste zevenklapper tegen Monnickendam. Opmerkelijk was dat de Alkmaarders van trainer Carl Ern alle zeven treffers na rust wisten te produceren: 7-2.


Dit zal ongetwijfeld zijn gebeurt na een donderspeech van de trainer in de rust,want in de eerste 35 minuten was het niet best wat de thuisploeg liet zien. Jong Holland had weliswaar meer balbezit, maar omdat het tempo vaak te laag was en de eindpas ontbrak bleven de echt grote kansen uit. Tegenstander Monnickendam sloeg na een klein half uur wel toe via een vrije trap van Van Geemen en de 0-1 was drhalve ook de ruststand.

Na de pauze tapte Jong Holland ineens uit een heel ander vaatje en aanvoerder Jay Haanraads zorgde al snel voor de gelijkmaker. Omdat Pruim vanaf de aftrap tegenscoorde moest Jong Holland opnieuw in de achtervolging, maar ditmaal ging dat wel met de volle overtuiging. Sietse Bol kopte uit een corner de gelijkmaker binnen en vervolgens drukte Jong Holland door met enkele fraaie goals. Zowel Eelke de Graaf als Jasper Mannes scoorden ieder tweemaal en het slotakoord was het hoogtepunt toen lars Boekel vanaf eigen helft de 7-2 in het doel deponeerde.

Met nog drie wedstrijden te gaan is het verchil tussen HBOK en Jong Holland nog altijd één punt terwijl ook ASC Waterwijk, ASV Arsenal en Olympia Haarlem op d eloer liggen. Vier van die ploegen treffen elkaar komende zaterdag als Jong Holland op bezoek gaat bij Waterwijk en HBOK het moet opnemen tegen Olympia Haralem.

Foto's: DP Sportfotografie