ALKMAAR - Jong Holland heeft zich zaterdag op de juiste wijze gerevancheerd op titelkandidaat ASC Waterwijk. Nadat men de uitwedstrijd schlemielig met 3-2 had verloren wist de ploeg van trainer/coach Carl Ern in eigen huis met dezelfde cijfers te winnen. De pas 16-jarige Beau Böhning zorgde bij zijn debuut voor het winnende doelpunt.


Böhning viel in de 85e minuut in en wist bij zijn eerste balcontact, op aangeven van Bas Blankendaal, de winnende treffer te scoren. Het doelpunt zorgde voor een enorme ontlading bij de Alkmaarders, vooral omdat de zege allerminst gestolen was. Ern kende nogal wat personele problemen, maar desondanks was zijn ploeg de bovenliggende partij tegen de kampioenskandidaat uit Almere.

Jong Holland kwam tweemaal op voorsprong. Voor de rust door een benutte strafschop van Bas Blankendaal nadat Sam van de Kamer binnen de zestien was gevloerd. Na de rust scoorde Sietse Bol, eveneens op aangeven van Blankendaal voor de 2-1. In beide gevallen maakte Lindo Pourchez, die in de slotfase nog rood zou krijgen, voor de gelijkmaker. In het boeiende duel leek het zo op een gelijkspel te eindigen, tot tiener Böhning in de slotfase toesloeg: 3-2.