ALKMAAR - Jong Holland heeft zaterdag uitstekend partij gegeven aan de trotse koploper van de eerste klasse, WV-HEDW. Liefst 82 minuten hielden de oranjehemden van trainer/coach Carl Ern stand tegen de Amsterdammers, maar uiteindelijk bleek de tweede ronde van het bekertoernooi het eindpunt voor de Alkmaarders.

Ern moest nogal puzzelen voor de wedstrijd want door verschillende omstandigheden kon hij geen beroep doen op Nick Blaauw, Siem van der Sluijs en Luc Straathof terwijl Sam van de Kamer nog niet fit genoeg was om te starten. Met Joppe ten Broeke onder de lat ter vervanging van de zieke Blaauw hield de thuisploeg echter prima stand tegen de in vorm zijnde Amsterdammers. Die wisten Ten Broeke slechts eenmaal echt te testen bij een afstandsschot van Abouseada. Aan de andere kant had Lars Boekel zomaar onverwachts Jong Holland op voorsprong kunnen schieten toen hij van grote afstand doelman Vos de Mooij te ver voor zijn doel zag staan. De keeper zag tot zijn opluchting dat de bal overging.

Ook in de tweede helft liet Jong Holland zich van zijn beste kant zien met mogelijkheden voor Boekel, Stravers en Boonstra. Het geluk ontbrak echter en naarmate de wedstrijd vorderde namen de gasten steeds meer het initiatief. Nadat trainer Marcel Valk ook nog enkele aanvallende wissels inbracht werd de verachte uitschakeling van Jong Holland alsnog een feit. In de 82e minuut was het één van die invallers, Jacy Engelander, die Ten Broeke alsnog liet capituleren en nog geen drie minuten later deed hij dit nogmaals, al hing daar een duidelijke buitenspellucht aan: 0-2. Desalniettemin ligt Jong Holland uit de beker, maar heeft het voetballend wederom laten zien dat het seizoen in de tweede klasse wellicht nog tot mooie dingen in staat kan zijn.