ALKMAAR - In de Tweede Klasse A van het zaterdagvoetbal heeft Jong Holland een verdienstelijk punt overgehouden aan het thuisduel tegen koploper Purmersteijn. Na twintig minuten stonden de gasten al op een 0-2 voorsprong, maar de Alkmaarders kwamen knap terug en kregen in de tweede helft zelfs kansen op meer.

Trainer Edwin Keizer zag zijn ploeg matig beginnen. Al na vijf minuten werd een poging van Robbert Jan Orij van richting veranderd en leverde een doelpunt op. Een kwartier later werd die score verdubbeld door Roy Klop. Waar de Purmerenders van trainer Lars Keppel op weg leken naar een simpele zege kwam men echter bedrogen uit want jong Holland toonde veerkracht door nog voor de rust gelijk te maken. Jari van der Meer zorgde voor de aansluiting en op slag van rust bracht Rik Klaver de zaak in evenwicht.

Beide ploegen kregen in de tweede helft kans op de winst al was vooral de thuisploeg dichtbij want zowel Van der Meer als Blankendaal troffen het aluminium. Gescoord werd er echter niet meer en dus bleef het bij 2-2.