ALKMAAR - Jong Holland heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan het thuisduel tegen de nummer twee in de stand DVVA. Op het eigen sportpark maakten de Alkmaarders vlak voor tijd gelijk: 1-1.

Het was een beloning voor een hardwerkend Jong Holland van trainer Carl Ern die het in deze wedstrijd bepaal niet mee zat. DVVA had in de eerste helft weliswaar het meeste balbezit, zonder tot echt grote kansen te komen, maar vooral scheidsrechter Puts drukte een stempel op de wedstrijd. Tot tweemaal toe zag hij geen strafschop voor de Alkmaarders waar dit er wel degelijk op leek en kort voor rust keurde hij de goal van Jelle Spanninga goed, die scoorde uit de rebound nadat De Swaan de paal had geraakt, en volgens een ieder in het Jong Holland-kamp gebeurde dit overduidelijk in buitenspel-positie.

Na de rust was DVVA even sterker, maar hield keeper Nick Blaauw zijn ploeg op de been. Aan de andere kant was Lars Boekel gevaarlijk met een vrije trap. Het loon naar wekren kwam alsnog voor de thuisploeg toen Bram Dekker werd gevloerd en Puts de bal nu wel naar de stip wees. Bas Blankendaal redde vanaf elf meter het punt voor de Alkmaarders.