ALKMAAR - Jong Holland heeft zaterdag de derde zege op rij geboekt door met het kleinst mogelijke verschil van Olympia Haarlem te winnen. In een open en aantrekkelijk duel zorgde Sam van de Kamer voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.


Het was een evenwichtig, maar zeker aangename wedstrijd in Alkmaar waar de eerste kans voor de Alkmaarders was, maar keeper Rosenhart het schot van Joël Boonstra werd gekeerd. Jong Holland mocht daarna niet klagen toen de scheidsrechter geen overtreding zag in het duel van Bram Dekker met Marengo waar een strafschop op zijn plaats leek. De protesten hierna leverde Olympia-trainer Barry Tjeertes een gele kaart op. Nog voor de rust kreeg Eelke de Graaf een opgelegde kans, maar mikte naast dus ging men met 0-0 aan de thee.

Ook na de pauze lag het initiatief bij de Haarlemmers, maar bleef de defensie van de oranjehemden goed op de been. Een kwartier voor tijd sloeg de ploeg van trainer Carl Ern ineens toe toen Sam van de Kamer een lange bal van Lex Rooker op waarde wist te schatten en doeltreffend afrondde. Er volgde og een heftig slotoffensief van de gasten warain keeper nick Blaauw zich met enkele fraaie reddingen wist te onderscheiden.