ALKMAAR - Oer Hollands repertoire klonken uit de speakers, en de spelers genoten van hun biertjes. Volkomen terecht, gezien de klinkende 5-1 overwinning op concurrent EVC.

Tegenstander EVC heeft al het hele seizoen te kampen met vele blessures. De gehavende ploeg kreeg vroeg in de wedstrijd een nieuwe tegenslag. Bart Rijnierse moest na zes minuten geblesseerd naar de kant, en werd vervangen door Ismail Alouch. Desondanks wist de ploeg het heft in handen te nemen en na tien minuten op 0-1 te komen. Aanvoerder Roy van Antwerpen wist de bal achter doelman Kevin Vanblarcum te werken. Voor de Edammers was dit een van de slechts twee mogelijkheden die EVC wist te creëren. Daarnaast kon het niet bepaald lang genieten van de voorsprong, want een halve minuut later scoorde Alpay Alarslan de gelijkmaker.

Nog voor rust kwamen de Alkmaarders nog op voorsprong. Nadat Hondius in het strafschopgebied werd neergehaald, schoot aanvoerder Chelbi Boujenoui vanaf elf meter raak.

Vlak na rust wist Alarslan de marge te vergroten. Nadat EVC doelman Roy Bakker de bal half wegsloeg wist de spits de 3-1 binnen te tikken.

Nadat Mark Hondius (Kopbal) en Bart Zijp (Schot) geen geluk hadden, wist Alpay Alarslan het duel alsnog te beslissen. De spits kreeg de bal tien minuten voor rust zo in de voeten gespeeld, en wist de doelman van EVC te omspelen. Na het benutten van dit buitenkansje werd hij beloont met een publiekswissel. Het slotakkoord was voor invaller Roy Schoonewil. De zeventien jarige wist van afstand de bal in de korte hoek te werken.

“Het is natuurlijk mooi dat ik driemaal scoor, maar het is een teamprestatie” sprak de bescheiden Alarslan na afloop van de klinkende overwinning. “We hebben veel geduld gehouden en de bal goed rondgespeeld” blikt Alarslan terug. De aanvaller vindt dat de taken goed werden uitgevoerd door zijn teamgenoten. De spits vervulde zijn taak ook met verve; “Als spits sta je voor doelpunten. Ik ben er om de kansen die ik krijg af te maken” spreekt de spits. Met drie doelpunten slaagde hij daar dus in. “Het geeft jezelf als spits een fijn gevoel” beschrijft Alpay Alarslan.

Doordat concurrent Overbos ook verloor, loopt Jong Holland verder uit. “Het is nog niet helemaal zeker, maar we zijn wel heel dichtbij” aldus een tevreden Alarslan.