ZANDVOORT - Door voor de tweede keer dit seizoen van SV Zandvoort te winnen is Jong Holland opgeklommen naar de vijfde plaats van de 2e klasse A. De ploeg van trainer Carl Ern zegevierde in het kustdorp met 1-2.

Met de wind in de rug was de thuisploeg van trainer Ted Saunier in het voordeel in de eerste helft. Tot echt grote kansen leidde dit niet. pas kort voor rust moest Jong Holland-keeper Nick Blaauw echt in actie komen bij een vrije trap van Bud Water.

In de tweede helft gebeurde er aanzienlijk meer en na een uur spelen kwamen de gasten uit Alkmaar op voorsprong. Op aangeven van Jort Feijen kon Rik Wijnker van dichtbij intikken. Kort hierna viel ook de 0-2 nadat Lars Boekel eerst nog de lat raakte. In de rebound kreeg Bas Blankendaal de bal niet achter kleeper Daan Kerkman, maar Feijen wel. Salim Fertout bracht namens Zandvoort acht minuten voor tijd de spanning terug, maar jong Holland bleef daarna zonder al teveel moeite overeind: 1-2.