ALKMAAR – Vorig jaar speelde Jong Holland voor handhaving in de tweede klasse. Dat doel werd behaald. Dit seizoen lijkt de ploeg echter verder te zijn als een ploeg die moet knokken voor lijfsbehoud. De Alkmaarders lijken een stabiele tweedeklasser te zijn, en vooralsnog zal de ploeg zich weinig zorgen hoeven te maken in de tweede seizoenshelft.

,,Ik vind dat we op de goede weg zijn om een stabiele tweedeklasser te worden” zegt Phuong Nguyen. ,,We ontwikkelen ons goed op dit niveau. Op een aantal vlakken zullen we ons moeten verbeteren om een echt stabiele tweedeklasser te kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld de breedte van de groep, een betere doorstroming vanuit de jeugd en in een aantal randzaken”. De coach staat met Jong Holland op een de zesde plaats.

Waar de Alkmaarders vorig seizoen in totaal achtentwintig punten behaalde, staat dat aantal inmiddels al op twintig punten. Met een voorsprong van zeven punten op de ‘gevarenzone’ kent de ploeg een sterk seizoen. Daarnaast is de achterstand op de ploegen boven zich overbrugbaar.

Wedstrijd per wedstrijd
Toch biedt de ranglijst geen perspectief voor de komende wedstrijden. Jong Holland neemt het daarin op tegen FC Castricum en DVVA. ,,Wat betreft die ploegen kijk ik niet naar de stand. Het zijn twee ploegen waar we het de afgelopen seizoenen heel lastig tegen hebben gehad, ondanks dat we er goede resultaten tegen hebben behaald” vervolgt Nguyen. ,,We zijn uiteraard content met de huidige plaats op de ranglijst, maar we zijn er gekomen door per wedstrijd te proberen het maximale resultaat te behalen. Dat zal nu dan ook niet anders zijn”.

Met FC Castricum treft de Alkmaarse ploeg de hekkensluiter van de tweede klasse. Met vier punten kent de ploeg van Jort van der Meulen een moeizaam seizoen. Om directe degradatie af te wenden zal er een achterstand van negen punten moeten worden goedgemaakt. ,,Castricum is een ploeg met veel snelheid in de voorhoede en we zullen dan ook compact moeten verdedigen. Aanvallend gezien wordt de samenwerking tussen onze spelers steeds beter en een aantal steekt in een uitstekende vorm, dus ik hoop dat we dat zaterdag ook tegen hen kunnen laten zien”.