ALKMAAR -  Jong Holland treft in de veertiende speelronde een zeer zware tegenstander. In eigen huis speelt de ploeg tegen koploper HBOK. Het uitduel, eerder dit seizoen, eindigde in een 4-1 nederlaag voor de Alkmaarders en de ploeg zal nu een beter resultaat willen behalen.

Jong Holland is na de promotie van vorig seizoen weer terug in de tweede klasse A. De elfde plaats halverwege het seizoen is zeker geen verkeerde, temeer omdat de verschillen met de middenmoot te overzien zijn. Het verschil met de nummer zeven DVVA bedraagt slechts drie punten waardoor Jong Holland de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet kan zien.

De laatste wedstrijd van 2016 eindigde in een keurige 2-3 overwinning op bezoek bij DVVA. In die wedstrijd wisten Jay Haanraads, Rik Wijnker en Luc Meijers een belangrijk aandeel te hebben in de overwinning. De zege was vooral belangrijk voor het vertrouwen. De ploeg wachtte al negen duels op rij op een overwinning en dus was de overwinning in Amsterdam zeer welkom.

Na de wedstrijd tegen HBOK volgen wedstrijden tegen Opperdoes en Hellas Sport, die beiden onder de Alkmaarders staan. Voor Jong Holland betekent dit een mooie kans op zes punten, welke goed gebruikt kunnen worden. Als die gewonnen kunnen worden dan kan Jong Holland een stap zetten richting de middenmoot en is de kans op directe handhaving realistisch te noemen.

Het seizoen duurt nog lang, dus er is nog niet beslist. Dat zal hoofdtrainer Phuong Nguyen ook weten. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Alkmaarders. In zijn eerste seizoen wist hij de ploeg naar de tweede klasse te brengen, en nu mag hij proberen om zich in die klasse te handhaven. Te beginnen met een wedstrijd tegen HBOK, aftrap 15.00 uur.