ALKMAAR - Jong Holland, kersvers periodekampioen en koploper in de tweede klasse A, heeft nagelaten om een gat te slaan naar de concurrentie. In de thuiswedstrijd tegen de nummer twee HBOK ging de ploeg van trainer Carl Ern met 1-2 onderuit.

Op een winderig Gemeentelijk Sportpark in Alkmaar was Jong Holland duidelijk zichzelf niet in de eerste helft. De Alkmaarders speelden slordig in balbezit en daar profiteerde de gatsen uit Zunderdorp optimaal van. HBOK was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij al kreeg Jort Feijen namens de thuisploeg nog wel een goede kans. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant toen een voorzet van Sverre Ubbels niet goed werd verwerkt door Jay Haanraads die onder druk van Joël Donald de bal achter zijn eigen doelman Nick Blaauw werkte. De rappe Donald, die zijn opleiding genoot bij AZ, was vervolgens kort voor rust ook attent bij Alkmaars balverlies en liet de 0-2 aantekenen.

Na de pauze kwam Jong Holland beter voor de dag en dat leverde al een tweetal mogelijkheden op voor Eelke de Graaf. Voorzichtigheid bleef echter geboden want het balvaardige HBOK toonde zich soms razendsnel in de omschakeling. Keeper Blaauw hield zijn ploeg op de been en hetzelfde deed zijn collega aan de andere kant, Joey Potveer, bij pogingen van Rooker en Blankendaal. Vlak voor tijd wist invaller Sam van de Kamer de doelman wel te verschalken, maar verder lieten de gasten, die met een wedstrijd minder nu minder verliespunten hebben dan koploper Jong Holland, het niet komen.