ALKMAAR - Jong Holland heeft de tweede plaats in de tweede klasse weten te verdedigen door een ruime 5-2 zege op het laagggeklasseerde OSV. Van een leien dakje ging het echter niet voor de Alkmaarders.

Jong Holland raakte namelijk al in de eerste minuut aanvoerder Jay Haanraads kwijt en zag na een uur spelen ook keeper Nick Blaauw uitvallen met een blessure na een botsing met ploeggenoot Dianto Kuiper. Haanraads liep al snel een blessure op en zag daarbij de tegenstander ook nog eens scoren via Jesse Willems. Na die slechte start stelde Jong Holland echter snel orde op zaken, met name via aanvaller Jesper Mannes die binnen twintig minuten tweemaal het net vond. OSV kwam toch weer terug middels een doelpunt van lulaj, maar door een benutte strafschop van Lars Boekel gingen de Alkmaarders toch met een voorsprong rusten.

Nog voor het uitvallen van Blaauw kroonde Mannes zich tot man van de wedstrijd door zijn derde van de middag te scoren en het slotakkoord was voor Jort Feijen die de 5-2 eindstand op het scorebord wist te zetten.

Komende zaterdag gaat Jong Holland op bezoek bij SC Buitenbys in Almere.