HAARLEM - Op bezoek bij HFC EDO is Jong Holland er niet in geslaagd om punten te pakken. Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd bloedeloos gelijk zou eindigen, maar de zeer ervaren oud profvoetballer Dion Esajas tekende in de slotfase voor de 1-0 eindstand.

Dion Esajas kent een rijke carrière als profvoetballer. Tussen 1997 en 2001 speelde hij 86 wedstrijden voor het inmiddels failliete HFC Haarlem. Na FC Volendam en FC Zwolle speelde de inmiddels 36 jarige Esajas één seizoen bij het Duitse SC Paderborn. Na periodes bij Quick Boys en FC Lisse speelde hij maar zes jaar bij zes verschillende clubs in Cyprus. Sinds dit seizoen is de Amsterdammer actief bij HFC EDO.

Tegen Jong Holland liet Esajas wederom zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Net zoals enkele weken geleden, toen hij de enige treffer scoorde in de wedstrijd tegen ZOB, wist hij Jong Holland een nederlaag toe te brengen. In de absolute slotfase wist hij doelman Nick Blaauw te passeren en zo de 1-0 eindstand neer te zetten.

Door het verlies is Jong Holland afgezakt naar de tiende positie. De ploeg staat dus nog op een veilige plaats, maar door de overwinning van Overbos is de voorsprong geslonken naar zes punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal het dus nog spannend worden, en de Alkmaarders moeten nog wat punten pakken.

Komend weekend zal daarin zeer belangrijk worden. De Alkmaarders spelen in eigen huis tegen degradatie kandidaat EVC, terwijl Overbos op bezoek gaat bij hekkensluiter Opperdoes.