ZUNDERDORP - Bij de start van de competitie in de Tweede Klasse van het zaterdagvoetbal heeft Jong Holland met het kleinst mogelijke verschil van HBOK verloren. Op een kletsnatte grasmat in Zunderdorp werd het 1-0 voor de thuisploeg.

HBOK (Het Begon Op Klompen) bleek in de afgelopen jaren al niet de favoriete tegenstander van de Alkmaarders en ook nu had de ploeg van Carl Ern het moeilijk in Zunderdorp. Het was aan keeper Nick Blaauw, die een tweetal fraaie reddingen toonde, dat Jong Holland ongeschonden uit de eerste helft kwam. De enige kans voor Jong Holland was voor Eelke de Graaf die uit een corner van Haanraads naast kopte.

Na de rust kwam Jong Holland wel iets beter voor de dag en mikte Sam van de Kamer naast. Via de koud ingevallen Dennis Kaars sloeg HBOK vervolgens in de 63 minuut wel toe. In het slotoffensief raakte De Gaarf nog wel de paal en mikte Boekel over waardoor de gasten met lege handen bleven.

Jong Holland speelt komende zaterdag thuis tegen EVC.